Het is jouw schuld mama!

Mijn oudste dochter is sinds vorige week gestart op de middelbare school. En jeetje wat was er een stress in haar koppie. Toen zij er tijdens de introductieweek ook nog achter kwam dat ik de verkeerde laptop had aangeschaft, was ze natuurlijk boos. Ze had de hele dag op school gezeten en NIETS kunnen doen!!! En dat was MIJN schuld. 🙂

Supermama’s bestaan niet.

Ik geef toe, ik voelde me schuldig. Ik zag haar voor me zitten: een nieuwe klas, waarin zij niemand kent, een nieuwe mentor, iedereen op de laptop en die van haar deed het niet. Bijna liet ik mezelf meeslepen in de schuld en schaamte, maar gelukkig herken ik deze gemene gedachten nu meteen en kan ik er afstand van nemen.

En misschien denk jij, als lezer nu wel : “Wat een doos, dat kijk je toch gewoon goed na!!! 🙂 Natuurlijk was het niet slim, maar had ik het expres gedaan? Nee! Met de beste intentie had ik vorig jaar al een laptop besteld; een mooie met alles erop en eraan. Wist ik veel dat een Chromebook niet handig is .

We maken onszelf vaak veel grootser dan we zijn

In ons hoofd maken we onszelf vaak heel groots. We leggen de lat heel hoog en doen net alsof het geen moeite kost om al die ballen hoog te houden. Alsof we een soort superhelden zijn die ALLES kunnen: werken, het huishouden, de boodschappen, gezond eten, de kinderen, verjaardagen, de administratie, sporten, sociale contacten enz. enz. Maar eerlijk is eerlijk ….het is gewoon allemaal best veel. En tja, dan gebeuren dit soort dingen.

De schuld bij iemand anders leggen

Natuurlijk schoot ik even in een oud patroon, door mijn man erbij te betrekken. Dat hij zich NOOOOIT ergens mee bemoeit en dat ik altijd ALLES ALLEEN moet doen. En vervolgens kreeg de communicatie van de school ervan langs; zij hadden er NIET bij gezet dat je geen chromebook moest kiezen. …..herkenbaar ? 🙂

Het zegt ook altijd iets over de ander

Eerlijk is eerlijk Ik had niet goed genoeg gekeken. En toegeven dat dit zo was, dat is vaak wat minder fijn. Want ook hierin willen we graag laten zien dat we alles goed doen. Aan de andere kant zei deze situatie ook weer veel over mijn dochter. Zij had er heel veel moeite mee om een uitzondering te zijn, anders dan anderen, en het lukte haar ( nog) niet om een oplossing te zoeken op dat moment zelf.

Het mooie van alles was, dat toen ik sorry zei tegen mijn dochter, alles meteen opgelost was. Toegeven dat je gewoon menselijk bent, kan soms echt een opluchting zijn! 🙂 Gewoon het oordeel ervan afhalen…..dat zouden we vaker moeten doen!

Lukt het jou???

 

Vorig bericht
Op vakantie met pubers
Volgend bericht
Je bent anders niet iedereen zal jou begrijpen

Lees meer!

Geverifieerd door MonsterInsights