kiezen voor jezelf is echt niet egoïstisch

KIEZEN

Ik houd van shoppen……. ik kan er echt van genieten als ik iets nieuws heb gekocht. Helaas is mijn smaak niet heel gunstig voor mijn portemonnee: ik houd van mooie stoffen en kwaliteit en daar betaal je voor. Ik heb één favoriete winkel, waar ik altijd slaag. Ik moet er dus niet te vaak heen gaan 🙂 Als het uitverkoop is, ga ik elke keer een kijkje nemen. Meestal koop ik dan juist meerdere items (want nu kan het :)) waardoor ik dan evengoed teveel heb uitgegeven.

Ook vind ik het heerlijk om te struinen in tweedehands winkeltjes waar soms de mooiste spullen te vinden zijn. Juist die combinatie maakt het interessant. Eenmaal thuis aangekomen vertel ik altijd meteen aan mijn omgeving hoeveel korting er op zat en wat ik heb bespaard.

Achteraf nadenken

Achteraf vraag ik mezelf af waarom ik dat eigenlijk doe. Ik doe dit niet alleen bij het kopen van kleding, maar ook wanneer ik naar de schoonheidsspecialiste ben geweest of naar een masseuse. Kortom……bij alles wat ik aan mezelf uitgeef.  Dat zegt iets over mijn eigen gedachten. Blijkbaar voel ik me schuldig als ik (te) veel uitgeef aan spullen / diensten die alleen voor mij zijn bedoeld en dat is eigenlijk heel jammer.

Het haalt het euforische gevoel weg van het moment dat ik me heel blij voel met wat ik heb gekocht en dat doe ik helemaal zelf. Daar moet ik dus iets mee, want ik wil gewoon oprecht kunnen genieten van de dingen die ik zelf graag wil doen, omdat ik vind dat ik dat waard ben. En het tikken van dat laatste zinnetje, zorgt al voor weerstand in mijn buik. 🙂 Zo diep zit het dus.

Buffetkeuze

Ik merk het ook andere dingen. Bijvoorbeeld bij een buffet waar iedereen omheen staat te wachten totdat iemand de eerste is die gaat beginnen. Meestal wachtte ik dan heel bescheiden achteraan en kwam er dan achter dat het broodje dat ik zelf het lekkerst had gevonden, al weg was. Nu ga ik steeds vaker gewoon als een van de eersten heen.

Waar ik dat normaal misschien asociaal had gevonden, denk ik nu alleen maar: design your own life. Dat wil niet zeggen dat ik mezelf ellebogend naar voren weet te duwen, maar wel dat ik steviger in mijn eigen schoenen sta en durf te kiezen voor mezelf en dat is best een lekker gevoel 🙂

 

 

 

Vorig bericht
Het juiste moment is NU volgens mijn kat
Volgend bericht
“Mam, zo zie jij er toch gewoon uit!”

Lees meer!

25 reacties
Geverifieerd door MonsterInsights