Wat is mijn missie

Wat is jouw missie?

Tijdens de vakantie las ik een interessant boek van Covey. Ik onderstreep en schrijf sommige passages die mij aanspreken altijd op in een notitieboekje om later nog eens terug te lezen. Altijd wanneer ik terug lees, zie ik dezelfde soort woorden en zinnen.

Wat mij dit keer triggerde was het hoofdstuk over jouw missie en welke rol jij hier zelf in kunt spelen. Leiderschap, krijgt op dat moment een heel andere betekenis. Het idee is dat wanneer jij een missie voor jouw leven schrijft, het leven dan veel meer richting krijgt.

Een goed geschreven missie bestaat uit een aantal zaken: Een missie is:

  1. Persoonlijk
  2. Positief geformuleerd
  3. Geschreven in de tegenwoordige tijd
  4. Visueel
  5. Geschreven met gevoel.

Belangrijk is dat het proces net zo belangrijk is als het resultaat. Tijd, geduld en begrip komen altijd terug om jouw missie te laten slagen. Jij bepaalt wat jij belangrijk vindt in jouw leven. Niets is zo veranderlijk als de mens. En gaandeweg veranderen er dingen in ons leven die ervoor zorgen dat jouw missie bijgesteld wordt. En ook dat is ok.

Ik stopte met het schrijven over mijn leven met MS

Ik koos ervoor om te stoppen met het schrijven over mijn leven met MS. Het past niet meer bij mij en het voelde niet goed meer. Ik merkte dat ik geen inspiratie meer had en dat ik krampachtig begon te worden in het moeten schrijven. Ondanks dat er veel mensen zijn die er niets van snappen dat ik nu over andere zaken ga schrijven, wil ik dit toch gaan doen. Het sluit aan bij mijn persoonlijke missie: anderen mensen leren om (meer) vanuit liefde voor zichzelf te leven en de keuzes te maken die bij hen passen; ongeacht wat de omgeving daarvan vindt. Ik heb mijn missie dus herschreven: iets aangepast en dat geeft mijn leven weer focus en een doel.

Als  jij de dingen doet die jij belangrijk vindt in het leven, dan kom je meer in jouw kracht komt te staan. Besef dat het altijd met ups en downs zal gaan, en dat is ok. Het proces is net zo belangrijk als het resultaat 🙂

 

Persoonlijke ontwikkeling
Vorig bericht
Sommige dingen kun je niet veranderen
Volgend bericht
Als je iets anders wilt, zul je iets moeten veranderen

Lees meer!

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.