sessie

Jouw missie is egoïstisch zijn toch?

“Paula, miss Instagram, hoe doe je dat? Jouw post staat net op IG en je hebt nu al meer dan 50 likes! Je bent echt alleen maar bezig met jouw missie hé?! Je hebt alleen maar tijd voor andere mensen en straks ben je helemaal kapot omdat je alleen maar hier mee bezig bent.”

Deze opmerking kreeg ik  eerder deze week. Als ik vervolgens vraag naar wat mijn missie dan is volgens deze persoon, komen de volgende dingen naar boven:

  • Iets met zelfhelend vermogen
  • Altijd op Instagram, Facebook en nu ook Linkedin zijn
  • Coachen
  • Blijven leren en lezen
  • En vooral mensen leren dat ze egoïstisch moeten zijn…

Niet reageren vanuit emotie

Ik haal even diep adem en besluit dat ik beter niet meteen kan reageren vanuit mijn emotie. Blijkbaar is het nog niet voor iedereen duidelijk. Zucht….. Een taak voor mij om niet te willen overtuigen, maar om dicht bij mezelf te blijven en de reden waarom ik doe wat ik nu doe.

Het grappige is dat ik inderdaad veel dingen niet meer wil: Ik WIL geen series meer kijken op Netflix in de avond. Ik WIL geen afspraken meer maken met mensen die ik heel aardig vind, maar waar ik geen energie van krijg. Geen dingen afspreken omdat het nu eenmaal zo hoort. Geen alcohol meer drinken omdat mijn lichaam er zo slecht op reageert. Ik WIL niet meer met grote groepen op vakantie omdat ik daar helemaal gesloopt vandaag kom. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. 🙂

Social media inzetten om mensen te bereiken

En ja, ik gebruik social media actief om mensen te bereiken. Ik gebruik apps om dit te plannen én steek hier tijd in, omdat ik dat WIL.En ja het klopt dat deze keuzes invloed hebben op mijn omgeving. Zij vinden het soms saai voor zichzelf. Maar de paradox zit hem in het feit dat ZIJ er dus zelf last van hebben en het daarom gaan projecteren op mij. Zo werkt het met mensen. Als het jou raakt, is het heel makkelijk om het bij de ander neer te leggen, zonder na te hoeven denken wat het over jezelf zegt.

Soms heb ik zin om mezelf te gaan verantwoorden. Om te vloeken. Ruzie te maken, maar ik weet dat het allemaal verspilde energie is.

Je hoeft jouw keuzes niet uit te leggen

Dit is mijn missie: Iedereen in zijn of haar eigen waarde laten. Daar geen mening over hebben, dat is waar ik naar streef. Dat je jouw keuzes niet uit hoeft te leggen, dat je geen verwachtingen van elkaar hebt en dat wat je doet, dat je dat altijd vanuit liefde doet.

Zoals ik dus ook heel veel keuzes uit liefde voor mijn eigen lichaam maakt. Ik voel me lichamelijk zoveel beter. Ik doe nu zoveel dingen die ik ECHT leuk vind en waar ik energie van krijg EN ik help veel andere mensen. En dus niet om ze egoïstisch te maken, maar juist om hen te leren dat het totaal niet egoïstisch is om voor jezelf te kiezen.

Want zeg nu zelf, als je vindt dat de ander moet doen wat jij leuk vindt, ben je dan zelf ook niet egoïstisch bezig? 🙂

Ik nam er een podcast over op:

PODCAST

 

 

 

 

 

 

 

Vorig bericht
Moe, mama, mijn lichaam is echt zo ontzettend moe
Volgend bericht
De herkeuring bij het UWV

Lees meer!

Geverifieerd door MonsterInsights