De moeilijkste leerling, ben jijzelf!

Als je het als coach voor elkaar krijgt om een leerling zelf in te laten zien dat zijn leerdoel niet haalbaar is, zonder te zeggen: “Dat ga je noooooit redden!! “,dan leert de coachee daar het meest van en is de kans het grootst dat hij het de volgende keer anders zal doen.

Op dit moment heb ik een leerling die ik erg lastig vind om te coachen:eigenwijs, koppig en streberig. Deze leerling houdt er niet van als ik vertel wat en hoe het gedaan moet worden en als ik probeer duidelijk te maken dat de doelen die gesteld worden niet haalbaar zijn, dan komt de volgende keer weer precies hetzelfde doel naar voren.Ook het inschakelen van hulpbronnen doet deze leerling vaak niet.

Ik ,als coach, zie natuurlijk allang dat dit anders moet. Maar een goede coach spreekt dat niet uit, maar probeert dat op andere manieren wel kenbaar te maken.

Zucht……..waarschijnlijk had je het al door, maar die moeilijke leerling ben ikzelf.Mezelf coachen is wel één van de grootste uitdagingen. Want, als ik in die beruchte spiegel kijk, weet ik natuurlijk prima dat ik mijn doelen aan moet passen, alleen wil ik dat soms gewoon niet.Misschien ben ik er nog niet klaar voor.Maar ik weet dat ik uiteindelijk dat inzicht wel krijg; ik moet gewoon alles wat ik geleerd heb op mezelf toepassen en dan kom ik er wel.

Gelukkig is coachen mijn passie, dus ook met deze “lastige leerling”kom ik er wel uit. 🙂

 

 

 

 

Vorig bericht
Verander je als je ziek wordt?
Volgend bericht
Dromen moet je durven en doen!

Lees meer!

Geverifieerd door MonsterInsights