MS: een drastische levensverandering

Mijn naam is Paula Smit. In 2015 veranderde mijn leven drastisch toen ik de diagnose MS kreeg. Als ik terug denk aan die tijd, zie ik mezelf nog zitten, nou ja eigenlijk alleen maar liggen. Snikkend op de bank van ellende, vermoeidheid. Wanhopig omdat ik vond dat op dat moment mijn leven in elkaar was geklapt. Baan kwijt, status kwijt, schuldig voelend naar alles en iedereen en ik geef eerlijk toe dat ik op sommige momenten echt niet wist hoe ik verder moest.

Het inzicht

Ik herinner me één moment als de dag van gisteren. Het was alsof ik van een afstandje naar mezelf keek. Ik zag hoe hard ik was voor mezelf. Ik veroordeelde mezelf omdat ik ziek was geworden en vervolgens deed ik alsof er niets aan de hand was. Ik slikte mijn verdriet in, toverde een glimlach op mijn gezicht en zei dat het allemaal wel mee viel.Ik verschuilde mezelf achter mijn diagnose en hield dit een lange tijd vol. Ik kon heel veel dingen niet meer, dat was een feit. Maar hierachter schuilde meer en er kwam een moment dat ik daar nieuwsgierig naar werd.

Het leven onder een vergrootglas

Door je leven onder een vergrootglas te leggen, door te kijken naar wat jou energie kost, door jouw eigen overtuigingen te leren kennen, door jouw valkuilen in te zien en vooral… als allerbelangrijkste: door actie te ondernemen: door patronen te doorbreken. Je kunt zelf zoveel meer invloed op jouw leven uitoefenen. En natuurlijk is het doodeng en voelt het soms alsof je geen houvast hebt, maar als je de stappen durft te zetten en als je durft te dromen en buiten de kaders te denken, dan gaan er echt nieuwe deuren open.

Wees niet bang om jouw route opnieuw uit te vinden, om buiten de paden op zoek te gaan naar jouw weg. Want echt… hoewel die eerste stap doodeng is, zul je merken dat het volgen van jouw eigen weg je zoveel gaat brengen.

Van docent naar coach

Ik verloor mijn baan als docente Nederlands en moest op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door mijn leven drastisch te veranderen, mijn voedingspatroon aan te passen en mijn overtuigingen aan te pakken, heb ik heel veel van mijn energie weer terug weten te winnen. De neuroloog vertelde mij dat ik een zeldzaam geval ben 🙂 ( in positieve zin )  Dat gun ik jou ook!

In 2018 ben ik gestart met het (online) coachen van mensen die net als ik minder energie hadden en middenin een acceptatiefase zaten. De afgelopen jaren groeide deze doelgroep mee met mijn eigen transformatie en nu komen er allerlei soorten mensen op mijn pad die VOELEN: Het is tijd om met mezelf aan de slag te gaan en om mezelf op nummer 1 te gaan zetten!

Ik werk zowel offline als online. Mijn stijl is te omschrijven als liefdevol. Ik geloof er namelijk in dat er achter een diagnose of energiebeperking veel meer zit en dat wanneer je op diverse vlakken aan de slag gaat met jezelf, dat er altijd veel meer voor mogelijk is dan je van tevoren denkt.

Zullen we kennismaken?

Wil je kennismaken met mijn manier van werken, maar liever eerst even veilig kijken/beluisteren wat ik al ontworpen heb? Klik dan hier voor alles dat ik je alvast gratis te bieden heb!

Mocht je nu denken JAAAA! Ik ben er klaar voor om uit liefde voor mezelf te gaan leven, ik ben bereid om oude stukken te helen, kijk dan even bij mijn aanbod.

Menu