MS: een drastische levensverandering

Mijn naam is Paula Smit. In 2015 veranderde mijn leven drastisch toen ik de diagnose MS kreeg. Als ik terug denk aan die tijd, zie ik mezelf nog zitten, nou ja eigenlijk alleen maar liggen. Snikkend op de bank van ellende, vermoeidheid. Wanhopig omdat ik vond dat op dat moment mijn leven in elkaar was geklapt. Baan kwijt, status kwijt, schuldig voelend naar alles en iedereen en ik geef eerlijk toe dat ik op sommige momenten echt niet wist hoe ik verder moest.

Het inzicht

Ik herinner me één moment als de dag van gisteren. Het was alsof ik van een afstandje naar mezelf keek. Ik zag hoe hard ik was voor mezelf. Ik veroordeelde mezelf omdat ik ziek was geworden en vervolgens deed ik alsof er niets aan de hand was. Ik slikte mijn verdriet in, toverde een glimlach op mijn gezicht en zei dat het allemaal wel mee viel.Ik verschuilde mezelf achter mijn diagnose en hield dit een lange tijd vol. Ik kon heel veel dingen niet meer, dat was een feit. Maar hierachter schuilde meer en er kwam een moment dat ik daar nieuwsgierig naar werd.

Het leven onder een vergrootglas

Door je leven onder een vergrootglas te leggen, door te kijken naar wat jou energie kost, door jouw eigen overtuigingen te leren kennen, door jouw valkuilen in te zien en vooral… als allerbelangrijkste: door actie te ondernemen: door patronen te doorbreken. Je kunt zelf zoveel meer invloed op jouw leven uitoefenen. En natuurlijk is het doodeng en voelt het soms alsof je geen houvast hebt, maar als je de stappen durft te zetten en als je durft te dromen en buiten de kaders te denken, dan gaan er echt nieuwe deuren open.

Wees niet bang om jouw route opnieuw uit te vinden, om buiten de paden op zoek te gaan naar jouw weg. Want echt… hoewel die eerste stap doodeng is, zul je merken dat het volgen van jouw eigen weg je zoveel gaat brengen.

Stoppen met lesgeven

Ik verloor mijn baan als docente Nederlands en moest op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door mijn leven drastisch te veranderen, mijn voedingspatroon aan te passen en mijn overtuigingen aan te pakken, heb ik mezelf genezen van MS. De neuroloog vertelde mij dat ik een zeldzaam geval ben 🙂 ( in positieve zin )

Een nieuwe start

In 2018 ben ik gestart met het (online) coachen van mensen die net als ik minder energie hadden en middenin een acceptatiefase zaten. De afgelopen jaren groeide deze doelgroep mee met mijn eigen transformatie en nu komen er allerlei soorten mensen op mijn pad die aanhaken omdat ze ergens een innerlijke JA voelen, ook al weten ze ( nu nog niet) waarom.

Wat doe ik eigenlijk?

De afgelopen jaren heb ik allerlei opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd. Om alle vormen vervolgens ook weer los te laten en mijn eigen weg hierin te vinden. De weg naar binnen. Die van innerlijke rust en vrede, wat er ook op je pad verschijnt.

Mensen vragen me vaak: “Paula, wat doe je nu eigenlijk precies? ”  En heel eerlijk, mijn antwoord is altijd. JIJ bent degene die iets doet. Ik spiegel alleen maar. Ik ben aanwezig vanuit compassie en oordeelloosheid en help je met het herinneren wie jij ECHT bent i.p.v. wie je denkt te zijn.

Door middel van diverse praktische methodes, accesbars en diepe meditaties help ik jou met het verruimen van jouw bewustzijn zodat je steeds meer innerlijke rust zult ervaren en het leven makkelijker wordt. Uiteindelijk is bewustzijn de sleutel daar. De weg naar binnen om te ontdekken dat de rust en de liefde die je zoekt er altijd al was.

Ben je benieuwd in welke fase van bewustzijn jij nu zit? Kijk dan de video hieronder

Mag ik een stukje met jou meelopen?

Wil je kennismaken met mijn manier van werken en ben je benieuwd naar wat ik aanbied, dan vind je hier alle mogelijkheden op een rijtje.

Geverifieerd door MonsterInsights