Omdat ik zelf zo enthousiast ben geraakt over meditaties, geef ik alle kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan graag aan jou door!  Ik begeleid zowel beginners als mensen die al ervaring hebben met meditatie.

 

Een vol hoofd, veel gedachten, niet kunnen stoppen met piekeren…het kan heel vermoeiend zijn.

Hoe fijn als je minder last zou hebben van een vol hoofd?

Mediteren kun je leren.

Meditatie helpt jou :

Om beter bij jezelf te blijven

Om minder snel getriggerd te worden

Om meer innerlijke rust te ervaren

Om vanuit meer rust te communiceren

Om jouw energie beter te bewaken

Om beter te voelen

Om jouw eigen energie beter te herkennen

Om jouw energie beter te beschermen

Om meer en meer vanuit je hart te leven in plaats van uit je hoofd

Meditatie

Flow is de natuurlijke staat van ons zijn, alleen in de huidige tijd zijn er heel veel mensen die deze flow niet kunnen voelen. We leven vooral in ons hoofd en zijn ons zelden bewust van wat er in ons lichaam gebeurt.

De hele dag door komt er informatie ons lichaam binnen via onze zintuigen. Deze informatie gaat eerst via ons emotionele brein en daarna pas naar ons denkende brein. Dit gaat zo snel dat je het niet doorhebt.

We leven dus vooral onbewust. Voordat we het doorhebben, is er opnieuw een emotie gekoppeld aan bepaalde gedachten. Als je je met deze gedachten gaat identificeren ontstaat de : ik BEN moe / verdrietig / alleen / eenzaam/ boos/patiënt. Hiermee geef je jouw eigen controle weg.

Niet meer laten meeslepen

Meditatie –  en mindfullnes zorgen ervoor dat je je minder snel laat meeslepen in de emoties die voortkomen uit gedachten. Je laat je dus niet meer mee voeren door de triggers die altijd zullen blijven komen, maar doordat je in het NU blijft, weet je dat ook deze gebeurtenis gewoon weer zal verdwijnen.

Kost veel energie

Wanneer je zenuwstelsel in de Fight, Flight, Freeze of Fawn stand staat, kost dit heel veel energie en jouw cellen krijgen op dat moment geen tijd om te herstellen. Een zenuwstelsel dat constant aan het scannen is op dreigend gevaar is heel vermoeiend. Zonder dat je het doorhebt, verlies je heel veel energie en je snapt met je rationele denken niet altijd waar het vandaan komt. Simpelweg omdat het uit het onderbewuste komt en het dus ook heel vaak niets te maken heeft met het NU.

Een daadwerkelijke verandering

Meditatie en mindfullness veranderen je hersenen op fysiek niveau. Je legt nieuwe zenuwbanen aan waardoor je zorgt dat de energie geleid wordt door deze nieuwe paden in plaats van oude patronen. Je immuunsysteem verandert dus ook in fysieke vorm als je je geest tot rust brengt.

Mediteren is niet makkelijk

Toen ik eenmaal de voordelen va meditatie ontdekte, wilde ik het dolgraag leren. Maar makkelijk was dat niet! Eerlijk gezegd vond ik het vreselijk zweverig en het lukte mij totaal niet om mijn gedachten tot rust te manen. Ik lag de eerste weken zwaar gefrustreerd op mijn yoga – matje en heb talloze keren geroepen dat ik ging stoppen Maar telkens bleef ik lezen wat het directe effect is op de hersenen en dus ook op het zenuwstelsel en mijn gezondheid stond op nummer 1 dus ik zette door.

Mediteren kun je leren

Mediteren kun je dus echt leren! Het is een vaardigheid. Je hoeft er helemaal geen talent voor te hebben. Wel doorzettingsvermogen. Mij hielp het om exact te weten wat het mijn lichaam zou doen. Naarmate ik bleef mediteren, waren de effecten zo duidelijk merkbaar in mijn leven, dat ik nooit meer zonder zou kunnen. Er zijn enorm veel apps die de meest fantastische meditaties hebben ontwikkeld. Het is vooral uitzoeken wat bij jou past. Houd je van geleide meditaties, muzikale meditaties, of juist stilte – meditaties.

Zelf nam ik ook een aantal meditaties op. Mocht je benieuwd zijn, dan luister je ze hier.

Dat is je enige taak; uitzoeken wat bij JOU past. Op zoek gaan naar wat JOU helpt en weten WAAROM je hiermee aan de slag gaat. En dan kan het oefenen beginnen. Er is geen goed of fout, het zijn alleen maar ervaringen waar je van kunt leren, met uiteindelijke doel om jouw zenuwstelsel tot rust te brengen, waardoor er weer energie kan naar herstel en heling.