En ze leefden nog lang en gelukkig

“Zij leefden nog lang en gelukkig.”

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?”  Deze zin kent iedereen wel uit het wereldberoemde sprookje Sneeuwwitje. De boze stiefmoeder wil de mooiste zijn en als de spiegel haar iets anders laat zien, doet zij er alles aan om dit beeld te veranderen en we weten allemaal hoe dit afloopt.

Ik ben dol op sprookjes. De klassieke verhalen van Disney zijn mijn quilty pleasures en bij de oude klassiekers pink ik regelmatig een traantje weg. Vooral de zin : “Zij leefden nog lang en gelukkig. ” zou ik iedereen gunnen. Helaas laat de spiegel van het leven ons niet altijd zien wat we graag zouden willen, maar de grote vraag is dan : “Wat doe je hiermee? ” Ga je er alles aan doen om dit toekomstbeeld te veranderen, koste wat het kost, of probeer je het beste te maken van de situatie waar je in zit?

Welk karakter wil jij zijn, geloof jij in de prins op het witte paard en geloof je erin dat er altijd ergens een mogelijkheid is om er het beste van te maken? Elk sprookje vertelt een ander verhaal, maar met dezelfde soort types; eigenlijk is het gewoon een afspiegeling van het leven. Hoe fijn zou het zijn als we allemaal zouden geloven in een mooie afloop.

Het is maar hoe je kijkt.Ik wil wel geloven in magie (net als Peter Pan) en ik ben een voorstander van een happy end. In sprookjes kan alles, zolang je maar gelooft. 🙂

Chronisch ziek
Vorig bericht
“Met wie ga jij later trouwen? “
Volgend bericht
Het juiste moment is NU volgens mijn kat

Lees meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.