Wat vertellen jouw klachten je

Wat vertelt jouw klacht jou?

Heling ontstaat op het moment dat je gaat beseffen dat jouw klacht jou iets wil vertellen. De klachten van ons lichaam vertellen ons meer dan alleen een label of diagnose.

Hoe fijn het soms ook is als je wel een diagnose krijgt, het is ook vaak het begin van het moment dat jij helemaal één wordt met jouw diagnose. Je kunt immers al jouw klachten nu een plekje geven en hoeft niet meer verder op zoek.

Zelf geloof ik niet zo in diagnoses of labels. We zijn allemaal uniek. De een heeft sneller last van drukte en prikkels, de ander leert door te doen i.p.v. te lezen en ga zo maar door. Tegenwoordig worden we allemaal in hokjes gezet. Label en protocol erbij, een pilletje erin en dan moet je het verder maar uitzoeken en een plekje geven.

Nee, zo werkt het niet!

Want als je niets aanpast aan jouw manier van leven, dan zal je lichaam dus ook niet helen. En juist de kracht van het lichaam, het zelfhelende vermogen kan zoveel!

Wanneer je echt gaat luisteren naar wat jouw lichaam jou vertelt en daar ook naar gaat leven, dan gebeuren er wonderen!Durf jouw ego soms te negeren en zoek de stilte in jezelf op. Daar liggen de antwoorden.

Binnenin zijn we allemaal gelijk. Pure liefde, zonder oordelen, zonder vergelijking, zonder boosheid.  Hoe beter jij weet wie je bent, zonder al jouw overtuigingen, hoe meer je durft te voelen wat jouw missie hier op aarde is, hoe meer het zal gaan stromen.Het begin van iets heel moois!

 

 

Chronisch ziek, Spiritualiteit
Vorig bericht
Denk in mogelijkheden
Volgend bericht
“Mam, kan jouw MS nooit meer weg gaan?”

Lees meer!

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Toen ik 30 jaar geleden voor het eerst bij mijn nieuwe huisarts kwam zei hij: “Paul, we gaan eerst kijken waar je klacht vandaan kan komen alvorens ik je een medicijn geef.” Zijn voorganger schreef al een recept uit nog voor je iets had kunnen vertellen. De nieuwe huisarts was zijn tijd vooruit en is nu met pensioen maar zijn 3 kinderen hebben de praktijk overgenomen (een unicum dat 3 kinderen ook huisarts zijn geworden).

    Duitsland is het land van de Antroposofie en grondlegger Rudolf Steiner. Hoewel Steiner in een andere tijd leefde en ook wel omstreden was, kunnen we toch veel van hem leren waaronder de aandacht voor het individu zoals je hierboven in jouw woorden hebt omschreven.

    Het plaatsen in hokjes en plakken van labels erger ik me ook aan. ADHD en autisme bijvoorbeeld. Ja, die bestaan! Maar als iemand een doener is met heel veel energie dan heeft hij of zij ADHD. Onzin. Autisme….? De legendarische film Rain Man (1989) gaf daar een zeer vertekend beeld van. Maar een prachtrol van Dustin Hoffman gebaseerd op het leven van de unieke Kim Peek. De meeste autisten zijn niet met Peek te vergelijken. En is iemand die weinig sociale vaardigheden bezit per definitie een autist?

    Het plakken van labels kan ook gevaarlijk zijn. Ondanks wetenschappelijke kennis en onderzoek komt het nog regelmatig voor dat een diagnose achteraf onjuist blijkt te zijn. Ondertussen heeft de patiënt een verkeerde behandeling gekregen. Het goed om ook zelf wat onderzoek te doen en vooral je verstand te gebruiken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu