Ben jij ook zo streng voor jezelf?

Maak jij het jezelf ook weleens moeilijk? Omdat je to – do lijstje altijd langer is dan je eigenlijk aankan, of omdat je jezelf in allerlei bochten wringt om alle ballen hoog te houden? Omdat je niet voor jezelf durft te kiezen, bang voor wat anderen ervan zouden vinden als je bijvoorbeeld niet zo attent bent als dat ze van jou gewend zijn, of omdat jouw kinderen er niet zo super trendy gekleed uitzien tijdens een verjaardag.

Van wie moet dat dan?

Er is altijd wel iets dat je nog moet, maar de vraag is van wie dat dan moet? En het enige antwoord zou hier moeten zijn: “Omdat jij er blij en gelukkig van wordt, en er energie van krijgt “Als dit niet het geval is, dan heb je dus een keuze. Een keuze om dingen niet te doen, omdat het jou geen energie geeft of omdat het  niet bij je past.

“Ja maar, ik kan toch niet zomaar…… En vervolgens komen er allemaal redenen waarom iets niet zou kunnen. Diep in je hart weet jij ook wel dat er altijd een keuze is, maar daar komt dat  kritische stemmetje van het ego weer naar boven:'” Je bent :

  •   een slechte moeder als
  •  egoïstisch als
  •  geen goede vriendin als
  •  een waardeloze partner als
  •  een slechte werknemer als
  •  niet mooi / slim / aardig genoeg
  • enz.

Wat zijn we toch hard voor onszelf

Jeetje, wat zijn wij toch altijd hard voor onszelf en wat maken wij het onszelf soms onmogelijk. Door niet naar ons lichaam te luisteren. Net te doen of alles goed gaat.Door jezelf voor de gek te houden als je met een glimlach om je lippen vertelt dat het allemaal goed is, alleen maar een beetje druk.

De enige die de juiste keuzes kan maken dat ben jij. Omdat jij jouw lijf voelt, omdat jij weet wat de consequenties zijn.Jij weet wat jou energie geeft en wat jou energie kost. En natuurlijk zullen anderen dit niet altijd snappen, maar dat hoeft ook niet. Iedereen kijkt vanuit zijn / haar eigen bril  en creëert op die manier een eigen waarheid.

Wees eerlijk naar jezelf toe

Wees eerlijk naar jezelf toe, maak echt de keuzes die jij wilt maken. Je zult merken dat je hierdoor steeds krachtiger wordt en dat je energie zal toenemen.In het begin zal het onwennig zijn en gaan mensen er zeker op reageren….ze zijn het immers niet van jou gewend! Maar wanneer je dit meer en meer gaat oefenen en toepassen, wordt ook dat minder. Dan komen er andere mensen op jouw pad, die aanhaken op jouw energie en waar je zelf ook energie van krijgt. Je gaat dan steeds meer keuzes durven maken die goed voor JOU voelen. Waar de ene deur sluit, gaat er weer een andere open!

 

 

 

 

 

 

Vorig bericht
Dromen moet je durven en doen!
Volgend bericht
Denk in mogelijkheden

Lees meer!

1 reactie
Geverifieerd door MonsterInsights