Durf jij te zijn wie je bent?

Mijn man kijkt mij lachend aan…..” Je lijkt wel een padvinder, ga je zo de deur uit? ” Ik kijk in de spiegel en grinnik; “Ik begin steeds meer op mijn vader te lijken hè? ” Ik haal mijn schouders op en stap op mijn fiets. Rugtasje op mijn rug, een bodywarmer met handige zakken, een lekkere comfortabele broek,slippers, mijn haren in een knot en alleen mascara op mijn wimpers. In de winkel kijkt de verkoopster mij een beetje vreemd aan als ik haar vraag om me te helpen met hakken. Blijkbaar had ze niet verwacht dat ik die ook wel eens draag.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik tijdens mijn pubertijd niet naast mijn vader wilde lopen als er een kans was dat ik bekenden tegen zou kunnen komen. Hij liep, zodra de zon begon te schijnen in een korte broek, met leren sandalen, een bodywarmer en een rugtas op zijn rug. Dat is niet veranderd, dat doet hij  nog steeds en ik neem bepaalde gewoonten dus blijkbaar ongemerkt van hem over. Met terugwerkende kracht weet ik het steeds meer te waarderen.

Ik ben dol op hakken en trendy kleding

Hoewel ik dol ben op hakken, mooie tassen en trendy kleding, heb ik de laatste tijd wel enige aanpassingen moeten doen. Mijn balans is vaak niet zo best en hakken draag ik nog zelden, behalve op een zitfeestje 🙂 Ook merk ik dat ik steeds vaker naar mijn rugtas grijp. Het scheelt energie als ik niet met een tas hoef te zeulen. In mijn rugtas is alles lekker overzichtelijk en daarbij houdt hij me in balans tijdens het lopen. Ik kan weleens met een scheef oog kijken naar vrouwen die er zo gestyled bijlopen; waar alles perfect lijkt te zijn: haren, nagels, make – up , kleding, schoenen, tassen enz. Het scheelt mij energie om daar niet over na te hoeven denken en dus doe ik dat ook steeds minder.

Ik heb het echt geprobeerd: mooi gelakte nagels, uren bij de kapper zitten, mijn haren föhnen, altijd de mode volgen enz. Tegenwoordig doe ik het nog maar heel zelden,maar ik denk eigenlijk dat dit niet eens met mijn MS te maken heeft. Ik ben ongeduldig,heb er gewoon echt geen geduld voor. Als ik mijn nagels lak, begin ik alweer te snel met iets anders en dan ziet die nagellak er niet uit. Nepnagels vind ik super irritant omdat ik tijdens het koken bepaalde dingen niet meer open kan krijgen of dat ik er weer over na moet denken dat ik een afspraak moet maken voor het geval er “uitgroei” ontstaat…. Pfff. In mijn hoofd is het al regelmatig een chaos en hoe meer dingen ik kan deleten,hoe meer rust ik in mijn hoofd heb.

Keuzes maken om energie te besparen.

Ik maak dus keuzes. Keuzes om energie te besparen en om in balans te blijven. En het valt mij nu op dat ik me altijd erg veel bezighield met mijn uiterlijk. Het is leuk om er verzorgd uit te zien, maar ik vind dat je er ook in kunt doorslaan. Als ik minder leuke dingen kan doen met mijn kinderen omdat ik per se op mijn hakken ergens heen wil, vind ik dat dus onzin. Energie besparen door met een rugtas boodschappen te doen, prima! Of fietsen op mijn elektrische fietsen met niet – modieuze fietstassen. Tijdens de vakantie had ik een avond geen rugtas mee, maar een mooie schoudertas. Het gevolg was dat mijn man vervolgens met mijn mooie tas liep te sjouwen en dat zag er dus echt niet uit! Dan kan je beter een rugtas op je rug hebben.

Ik ben blij dat ik het uiterlijk steeds meer kan loslaten. Diep in mijn hart ben ik namelijk nog steeds dezelfde persoon.Ik lijk nu soms iets meer op een padvinder. 🙂 En op mijn papa…. en daar ben ik trots op!

Vorig bericht
Lukt het jou om je eigen keuzes te maken?
Volgend bericht
Het leven is gewoon niet ALTIJD leuk

Lees meer!

10 reacties
Geverifieerd door MonsterInsights