Ben jij een egoïst?

In hoeverre heb jij iemand anders nodig om gelukkig te zijn?

Vanaf het moment dat wij geboren worden, zijn we afhankelijk.Zonder zorg ga je simpelweg dood. Een angstige gedachte die er dus meteen al diep in zit.Gaandeweg we ouder worden, leren we dat als we lief / braaf / slim/ aardig /stil zijn, dat we waardering/goedkeuring ontvangen van de mensen om ons heen. En dus passen we ons  aan. Een soort pavlov – effect….je doet een kunstje en wordt beloond.

Als deze “kunstjes” allemaal dicht bij jezelf liggen, is er niets aan de hand. Maar op het moment dat je vaak iets anders moet doen,dan je eigenlijk zou willen, zorgt dit uiteindelijk voor een naar gevoel in jouw lichaam. Misschien heb jij dit wel diep weg gestopt of onderdruk je dit met medicijnen, alcohol,emotie – eten, o.i.d, maar het zit er nog steeds.

Je ziet de wereld zoals jij je vanbinnen voelt. En dus als jij je vanbinnen goed voelt, zal dit ook in de buitenwereld op die manier naar je toekomen. Andersom werkt het ook zo….als er iets van onvrede/ boosheid / verdriet o.i.d. in jou huist, weerspiegelt jouw wereld dit en dus kom je op de een of andere manier telkens weer in aanraking met dezelfde situaties.Let maar eens op: heb jij vaak conflicten met mensen om je heen? Waarschijnlijk zegt dat ook iets over jou; hoe jij jezelf ziet. Gaan mensen altijd over jouw grenzen heen? Waarschijnlijk vind jij anderen belangrijker dan jezelf? En zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen.

Wat nu als je beseft dat je liefde niet van iemand anders nodig hebt, maar juist van jezelf. Als jij van jezelf houdt en alles van jezelf accepteert, heb je die bevestiging niet van iemand anders nodig. Hoe vaak ik mensen niet allerlei verwijten hoor maken over zichzelf. Streng zijn voor jezelf, daarmee wijs je jezelf af,je vindt jezelf niet goed genoeg  en dus zoek je de bevestiging van liefde bij iemand anders. Maar op het moment dat jij jezelf lief hebt, zal je zien dat er zoveel meer liefde in jouw leven komt. Simpelweg omdat alles energie is…..wat je uitstraalt, krijg je terug.

Confronterend? Ja, zeker weten. Maar als je weet dat er elke dag weer een nieuwe kans is om dingen anders aan te pakken, zijn er zoveel mogelijkheden te ontdekken. Als jij jezelf liefhebt en jezelf de moeite waard vindt, zien anderen jou ook op die manier. Want dat is wat je uitstraalt 🙂 Moet je nagaan hoeveel liefde er op je pad zal komen, als jij jezelf de allerliefst van de wereld vindt 🙂

 

Vorig bericht
Het leven is gewoon niet ALTIJD leuk
Volgend bericht
Sommige dingen kun je niet veranderen

Lees meer!

Geverifieerd door MonsterInsights