Wat is het voordeel van een lege agenda?

Hoe mooi kan het leven zijn?
Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt.
Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk.
Zo rijk als je je voelt.

bron: “Mooi”  – Marco Borsato

Voorjaarsvakantie: 9 uur ‘s ochtends, De wind giert langs het huis, een kopje thee op tafel,de radio speelt zachtjes op de achtergrond.Jij zit achter jouw laptop en je kinderen zijn aan het spelen.Wie had ooit gedacht dat jij op deze wijze jouw vakanties door zou brengen; zonder weekplannen en zien wat de dag je brengt.

Voorheen was jouw vakantieweek al helemaal vol gepland; minstens één activiteit per dag en als je wakker werd, zat je meteen te broeden op “dingen ” die je nog even tussendoor kon gaan doen. Rust zit eigenlijk helemaal niet in jouw pakket; en jij kunt je dan ook vreselijk ergeren aan “lantefanteren of bankhangen.” Dat vind je zonde van de tijd. Altijd en overal zie je wel klusjes die NU gedaan moesten worden.

Als je jezelf nu zo aan de keukentafel ziet zitten, dan geloof je soms bijna niet dat jij dat bent.Jouw leven dwingt je, op dit moment, om rustiger aan te doen; te plannen en ook vaak om juist niet te plannen. Het komt regelmatig voor dat je afspraken moet afzeggen en omdat jij dat altijd heel vervelend vindt, probeer je nu vaak een “misschien “afspraak te maken, omdat het dan minder “erg ” voelt om af te zeggen.Spontane acties komen daarentegen ook juist vaker voor; normaal was altijd alles al vol gepland en nu heb je de tijd om spontaan iets te gaan doen als jij je goed voelt.Kijk, dat is dan weer het voordeel van een lege agenda 🙂

Weet je wat je hebt? Is de cirkel rond?
Zie je wat er staat of enkel wat er stond.
Krijg je wat je wilt, of zelfs meer dan wat je vroeg?
Ben je tevreden met het minste of is het meeste niet genoeg?
Raak je verwonderd van de sneeuw, van het ruizen van de wind?
Geniet je van de vogels, van het lachen van een kind?
Creëer je je geluk, want binnen in jezelf is waar het eindigt en begint.

bron: “Mooi”  – Marco Borsato

 

 

Vorig bericht
Zeg jij ook vaak sorry?
Volgend bericht
Verander je als je ziek wordt?

Lees meer!

7 reacties
Geverifieerd door MonsterInsights