“Mam, zo zie jij er toch gewoon uit!”

HOUD VAN JE EIGEN SPIEGELBEELD

“Mama, mag ik nu een foto van jou maken?” Toen ik gisteren thuis kwam, ging mijn oudste dochter even aan de haal met de camera. Ze wilde mij op de foto zetten. Ik sputterde tegen: “Ik zie er nu zo moe uit, ik heb geen make – up op, ik ben er niet echt op gekleed enz.” “Mam, zo zie ik jou heel vaak hoor, ga nu maar gewoon zitten.” Toen ze naar bed was,zette ik de foto’s op de computer. Ik zag deze foto en inderdaad dit ben ik. Zonder filters en make – up, en met een ( iets ) hangend oog. ( Op deze foto valt het nog mee 🙂 )

Sinds kort begin ik elke dag met een spiegeloefening. Ik kijk in de spiegel en zeg tegen mezelf : “Goedemorgen mooi mens.” En dat doe ik niet als ik me opgemaakt hebt en mijn haren heb gedaan, maar direct als ik uit bed kom en de vouwen nog in mijn gezicht staan. 🙂 In het begin voelde dit heel onwennig. De eerste gedachte is om weg te kijken en om te bedenken hoe belachelijk dit is en het daarom maar niet te doen. De tweede fase bestaat uit kijken naar oneffenheden, verbeterpunten en mezelf met een lijst van “dit moet beter ” naar beneden te laten gaan. De laatste fase bestaat uit het oprecht tegen mezelf durven zeggen en dit op meerdere momenten van de dag blijven herhalen.Het hardop uitspreken voelde heel gek. Ik keek eerst om me heen of er niemand in de buurt was, maar nu zeg ik het gewoon waar mijn gezinnetje bij is. En ik lach erbij.  Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt en hoe meer je het ook écht voelt.

Ik moet je wel eerlijk bekennen dat ik ervan houd om af en toe make – up te gebruiken of om lekker te tutten als ik een avondje weg ga. Maar het is ook fijn als je de persoon die daaronder zit liefhebt. Jouw lijf is er altijd voor je en in mijn geval is het heel makkelijk om soms boos te zijn op mijn lichaam. Het laat me regelmatig in de steek ( vind ik) en doet niet de dingen die ik allemaal zou willen. Maar het is er wel elke dag. En ook op de dagen dat ik heel hard moet werken voor de energie, doet het haar best. Daarom bedank ik ook mijn lijf elke avond i.p.v. het te vervloeken voor de dingen die ik niet kan.

Wat ik merk bij mezelf, is dat doordat ik liever voor mezelf ben, ik automatisch ook gezonder ga eten; omdat ik dat mijn lijf gun. Dit geldt ook voor bewegen; ik wil graag lief zijn voor mijn lichaam  en het fit houden en daar hoort beweging bij. Maar dan wel de sport die het aankan; dus ik moet luisteren naar mijn lichaam. Accepteren dat als je écht luistert naar je lichaam dat dan alle puzzelstukjes  samen vallen en je steeds meer wordt wie je bent. Zonder corrigerend ondergoed, push – up beha’s, filters, make – up, extensions, enz 🙂

Geïnspireerd door een aantal boeken die ik las en mensen die ik volg op IG, weet ik dat houden van deze versie van mezelf mij heel veel gaat opleveren. Ik plaatste de foto daarom ook bewust op mijn FB – pagina. Ik vond het spannend, maar het voelde ook goed. Ik ben trots op wie ik ben.

Just be you! Geloof me …het voelt echt fijn!

Vorig bericht
Het juiste moment is NU volgens mijn kat
Volgend bericht
Lukt het jou om je eigen keuzes te maken?

Lees meer!

1 reactie
Geverifieerd door MonsterInsights