Dromen geven hoop

Kun je nog plannen maken, dromen ten uitvoer brengen als je (chronisch) ziek bent? Is het mogelijk om de dingen op te zetten die je vanuit het diepste van je ziel graag wil? Ik geloof daar wel in. Alleen het vergt vertrouwen….vertrouwen in jezelf, los van de meningen van andere mensen, vertrouwen in jouw eigen lichaam. En vergeet vooral het luisteren ernaar niet, want anders gaat het mis.

Als je mij diep in mijn hart kijkt, zou ik het allerliefst alleen nog maar verder gaan met coachen. Als ik coach dan gebeurt er iets in mij. Ik voel energie en passie, een flow. Ik houd ervan om 1 op 1 met mensen te zitten en gesprekken te voeren over dingen die hen raken. Het allermooiste vind ik als ik beweging zie ontstaan. Of dat nou bij studenten, kinderen of volwassenen is…..dat maakt niet uit. Het heeft iets magisch ( voor mij dan) en als ik daarmee bezig ben, dan vliegt de tijd.

Dankzij mijn diagnose gingen er nieuwe deuren open

Dankzij mijn diagnose ben ik gedwongen om een andere richting dan het lesgeven op te gaan en daar ben ik ( hoe gek dat ook klinkt) heel dankbaar voor. Ik heb een coachopleiding mogen volgen en hoewel me dat op sommige dagen bloed, zweet en tranen heeft gekost, vond ik elke minuut de moeite waard. Ik ben erachter dat ik hiermee verder wil, alleen hoe en wat dat weet ik nog niet precies.

Door het schrijven spiegel ik mijn eigen onzekerheden en twijfels. Het opschrijven helpt mij om orde in de chaos van mijn gedachten te scheppen. Op dit moment is het dat namelijk …….mijn hoofd loopt over met vragen en op de achtergrond speelt natuurlijk de grootste vraag: “Zal de MS roet in het eten gaan gooien óf blijf ik nog jaren stabiel? “Ik ben me steeds meer bewust van alle gedachten die mij weerhouden van wat ik het liefst doe: mensen ( die daarvoor open staan ) verder helpen d.m.v. coachen. Ik zou het zonde vinden als ik op basis van mijn angsten een leven ga creëren, maar ik moet ook realistisch kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor iemand, zoals ik , die beperkt is en niet alles meer kan.

Laat je onzekerheden eens los

Tijdens een coachgesprek stel je vaak de vraag: “Stel je eens voor hoe het zou zijn zonder alle mitsen en maren en vertel eens hoe dat eruit ziet. “

Hoe fijn zou het zijn als je al je onzekerheden los zou durven laten en voor je droom zou gaan. In mijn geval : vanuit huis mensen coachen als ervaringsdeskundige op het gebied van het omgaan met een (chronische) ziekte of als holistisch coach.

Ik geloof erin dat het hebben van dromen en doelen je geest positief beïnvloedt en dat dit er ook voor zorgt dat je je minder “ziek “voelt. Hoe ik ermee verder ga, weet ik nog niet,maar het zaadje is geplant en ik voel gewoon dat er iets wil bloeien. Alleen nu nog op zoek naar de juiste verzorging 🙂

Durf jij voor je dromen te gaan?

 

Vorig bericht
Als je chronisch ziek bent, voelt het soms als een storm
Volgend bericht
Je kunt de situatie veranderen door andere keuzes te maken

Lees meer!

Geverifieerd door MonsterInsights