sessie

Op vakantie met pubers

 De  vakantie is bijna voorbij….yes!

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar na bijna 5 weken zomervakantie snak ik altijd weer naar ritme, rust en regelmaat. Hoeveel ik ook van mijn kinderen houd, na 5 weken lang activiteiten verzinnen, spelletjes doen, verkleedpartijen en logeerfeestjes, snak ik naar een leeg huis, stilte en tijd voor mezelf.

Inmiddels weet ik dat ik dit nodig heb om in balans te blijven en dat ik dit soort momenten heel bewust moet inplannen om ervoor te zorgen dat mijn energie hoog blijft. Dat lukt niet altijd en in de vakanties komen er altijd extra uitdagingen voorbij.

Dagelijkse dilemma’s

Ik neem je mee in een van mijn dagelijkse dilemma’s waar ik tegenaan liep in deze vakantie. Misschien heb je er iets aan.Het is een vrij uitgebreid verhaal, dus kijk maar even of je daar de tijd voor wilt nemen. Zo niet, kijk dan even onderaan de mail naar de nieuwste activiteiten die je kunt boeken! 🙂

En dan blijven vasthouden aan je eigen voorwaarden, is best een uitdaging.

De laatste tijd gaat het eigenlijk heel goed met mij. Mijn energie is hoog en ik kan veel meer dan ik een aantal jaar geleden kon. Dit brengt ( hoe gek dat ook klinkt) weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Op de een of andere manier lijkt het of mensen weer meer van je gaan verwachten als het goed gaat. En dan blijven vasthouden aan je eigen voorwaarden, is best een uitdaging.

Alleen op vakantie met de meiden

Zo besloot ik een aantal weken geleden alleen op vakantie te gaan met mijn meiden. Een nieuwe uitdaging; alleen rijden, alleen alles organiseren en volledig vertrouwen op een goede energie. Normaal gesproken ging mijn moeder altijd mee en dit keer dus niet. Ik merkte dat ik dat persoonlijk al best lastig vond om te zeggen. Alsof je zegt: “Leuk dat je altijd geholpen hebt, maar nu doe ik het zelf en hoef je niet meer mee. ”

Gelukkig weet ik inmiddels dat mijn eigen gedachten daar heel grappige verhaaltjes van kunnen maken en dat deze mij vaak belemmeren in mijn eigen groei, dus ik besloot gewoon eerlijk te zijn. Gelukkig vond mijn moeder het ook prima….een mooie nieuwe stap!

Teleurgesteld

Aan de andere kant, was mijn schoonmoeder, die heel veel voor ons heeft gedaan en nog steeds doet, teleurgesteld. Zij had aangeboden om ons huis te schilderen tijdens de vakantie, maar toen ik dus allerlei leuke dingen aan het doen was met mijn meiden , en zij aan het schilderen, voelde dat voor haar niet fijn. En nu ging ik ook nog eens alleen op vakantie, terwijl ik weet dat zij wel graag mee had gewild.
Omdat ik van sommige mensen heel moe word.
Tja, dat zijn echt wel lastige dingen! Want ik wil niemand teleurstellen, maar bij het maken van mijn keuzes kijk ik altijd eerst naar mijn eigen energie en mijn gezin. Daarna pas naar anderen. En dat heeft dus soms tot gevolg dat ik anderen daarmee teleurstel. Omdat ik niet met iedereen op vakantie kan, of omdat ik van sommige mensen heel moe word.

Het ligt aan mij

En dat ligt aan MIJ. Het lukt mij nog niet in alle situaties om mijn energie hoog te houden.
Het is super afhankelijk van de mensen met wie ik iets onderneem, de sfeer, de locatie en natuurlijk de activiteit. Maar ga dat maar eens uitleggen aan anderen zonder hen daarmee voor het hoofd te stoten.

Je hebt altijd een keuze

Vooral met mensen die dicht bij je staan, blijft dit echt een uitdaging. Daarom noem ik dat soort situaties altijd dagelijkse dilemma’s. Maar weet je, als jij die keuzes NIET maakt, dan ga je dat 100 procent voelen in jouw lijf. Je energie wordt minder en minder en daar pas ik dus voor. Je hebt ALTIJD een keuze! En dat die keuze niet altijd makkelijk is, dat is een feit.

Zeker wanneer je maken hebt met bepaalde verwachtingen, familiepatronen of relaties waarin bepaalde zaken al heel lang op eenzelfde manier gaan. Aan jou de keus……hoe graag wil je fitter worden? Hoe vaak wil je dingen doen waar je energetisch helemaal op leeg loopt? En dat die momenten er sowieso zijn, ook dat is een feit, maar je kunt ze wel minderen!

Niet voor niets is mijn slogan : Uit liefde voor jezelf leven!

Als je dat gaat doen, dan ga je echt heel veel verschil merken! En …..ook dan kom je dus weer voor nieuwe uitdagingen te staan 🙂 Het is het leven! Maar echt, probeer het eens! Het gaat je zoveel opleveren!!!!

 

Vorig bericht
Zoek de waardering in JEZELF
Volgend bericht
Het is jouw schuld mama!

Lees meer!

Geverifieerd door MonsterInsights