Besef je wel hoeveel invloed je zelf hebt?

*Hoe kun je nou verwachten dat je cellen goed werken als je er heel veel suikers in blijft stoppen?

*Hoe kan jouw lichaam herstellen als je telkens over je eigen grenzen blijft gaan?

*Hoe denk je dat jouw lichaam reageert op al die boze en gefrustreerde gedachten die jij (onbewust ) over jezelf hebt, omdat het niet functioneert zoals je zou willen, of omdat je niet tevreden bent met wat je ziet.

*Hoe denk je dat jouw lichaam reageert op veel te veel stress?

Als je NIETS aanpast aan jouw manier van leven, dan zal er dus ook niets veranderen.  En juist de kracht van het lichaam, het zelfhelende vermogen, is zo groot!

Hoe fijn het soms ook is als je een diagnose krijgt, het is ook vaak het begin van het moment dat jij helemaal één wordt met jouw diagnose. Je kunt immers al jouw klachten nu een plekje geven en hoeft niet meer verder op zoek.Je kunt je hierbij neerleggen, maar dat hoeft niet!

Wanneer je echt gaat luisteren naar wat jouw lichaam jou vertelt en daar ook naar gaat leven, als je ervoor kiest om met liefde voor je lichaam te zorgen, dan kan het niet anders dan dat jij je beter gaat voelen.

Kijk eens kritisch naar de dingen waar je WEL invloed op kunt uitoefenen. Wees geen slachtoffer van de omstandigheden. Je hebt ALTIJD een keuze in hoe je omgaat met de dingen die jou overkomen. Elke dag opnieuw kun je een keuze maken om meer en meer vanuit liefde voor jezelf te gaan leven. En natuurlijk is dat niet altijd makkelijk, kost dit tijd en hebben mensen er een oordeel over als je dingen anders gaat doen:

Wat saai dat je nooit alcohol drinkt

“Wat saai, dat je nooit alcohol drinkt.”

“Wat egoïstisch dat je alleen maar de dingen doet die je energie geven. ”

“Waarom ga je minder werken? “

Maar weet je, je kunt nooit iedereen tevreden stellen. Welke keuze je ook maakt, er zal altijd iemand zijn die het anders ziet. Maar met elke stap die JIJ maakt om liever te zijn voor jezelf, help je JEZELF en jouw gezondheid weer een stapje verder. En dat heeft echt NIETS te maken met egoïstisch zijn.

Het begint bij jezelf

Lieve mensen……het begint bij jezelf. Schrijf eens op waar je ECHT blij van wordt en ga meer dingen doen die helpend zijn voor jou! En hoeft allemaal niet in één keer. Elke kleine stap is er één. Je kunt bij wijze van spreken, beginnen met elke ochtend een glas water drinken. Voel wat voor jou werkt! Maak keuzes en herstel jouw energie!

En als jij je nu prima voelt, dan is dat helemaal goed. Maar als er ook maar iets in jou getriggerd wordt door deze tekst, dan is dit een eerste stap om iets in werking te gaan zetten.

Liefs,

Paula

 

 

Vorig bericht
Keuzes maken en grenzen aangeven niet altijd makkelijk
Volgend bericht
Als je chronisch ziek bent, voelt het soms als een storm

Lees meer!

Geverifieerd door MonsterInsights