Niet denken maar doen

Als je iets anders wilt, zul je iets moeten veranderen

Alle

Soms moet je niet te veel denken, maar gewoon doen. Vanuit gevoel, intuïtie, je hart, of hoe je het ook wilt noemen. Er is niet altijd voor alles een verklaring voor te vinden en voor mij hoeft dat ook niet altijd. Hoe fijn het is om af en toe even niet met je hoofd te denken en alles dood te analyseren, maar alleen even te voelen en dan gaan.

Makkelijk is het zeker niet

Makkelijk is het zeker niet. Alles moet tegenwoordig bewezen worden, geanalyseerd, gemeten, uitgelegd en kloppen volgens verschillende theorieën.Maar ik heb gewoon zin om dat op sommige momenten helemaal niet te doen. Dan wil ik gewoon iets doen omdat ik daar zin in heb, of omdat het zo fijn voelt om vanuit mijn hart te kiezen.

Onze gedachten kleuren onze wereld

Onze gedachten gaan de hele dag tekeer. Onze hersenen maken overal verbindingen en vanuit al die impulsen ontstaat er een waarheid die volgens jouw kijk op de wereld dan de juiste is. In feite is juist dat beeld fictie, want het is maar net hoe jij het op dat moment ziet. Hoe een ander dat ziet, kan totaal verschillen van jouw beeld.

Iets minder analyseren mag best

Nu zeg ik niet dat je nooit hoeft na te denken voordat je wat doet, maar af en toe iets minder analyseren mag best. Uit angst geen beslissingen maken om wat er misschien wel zou kunnen gebeuren, dat is ook zo beklemmend.Vaak wachten wij eerst totdat alle omstandigheden perfect zijn, voordat we die sprong maken en voor sommigen is het dan te laat.

Spring eens in het diepe

Om me heen zie ik dat er steeds meer mensen zijn die hun hart volgen en voor hun dromen gaan. En ik word daar zo blij van! Je moet wel een beetje lef hebben. Regels aan je laars te lappen en gewoon springen in het diepe. Maar wie weet wat voor moois het je oplevert.  Van elke ervaring kun je alleen maar persoonlijk groeien.

Welke sprong zou jij wel willen wagen?

cropped-foto68.jpg

Alle
Vorig bericht
Wat is jouw missie?
Volgend bericht
Positief zijn is een keuze

Lees meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.