Eens in de zoveel tijd ga ik na meditatie met mezelf en een thema zitten. Vandaag het thema gevoeligheid. Wie weet kun jij er inspiratie uit halen.
Wie bepaalt wat gevoelig is?
Gevoeligheid is een woord dat gradatie aangeeft aan wat normaal zou zijn volgens een bepaalde schaal of norm, maar wie bepaalt dat? Wanneer ben je te gevoelig of wanneer wordt gevoeligheid te lastig en daarom bijvoorbeeld aan een label of ziekte gekoppeld?
We willen zoveel
We willen als mens zoveel. Zoveel op één dag, zoveel tegelijk, zoveel zien, zoveel reizen, zoveel eten, zoveel verwerken aan prikkels van buitenaf. Maar waarom eigenlijk? Waarom moet het allemaal zoveel zijn?
Verlangen naar minder
Persoonlijk merk ik dat ik elke keer moet landen. In plaatsen, in nieuwe situaties, in andere slaapplekken, met nieuwe mensen enz. Dit gaat maar door. In het dagelijks leven is dit soms een uitdaging. Als je verlangt naar minder in plaats van meer. Naar eenvoud, naar simpel i.p.v. doorgaan. Verlangen naar minder, naar oprechte aandacht, naar minder consumeren, naar eenvoud met oog voor details en natuur en de medemens.
Voelen wat je voelt is oké
Waarom zou je je moeten afschermen tegen dat wat je voelt? Waarom wordt er gezegd dat je je moet beschermen tegen “negatieve” energie? Dat zou betekenen dat je niet meer voelt wat er is. De wereld waarin je leeft waarnemen en daardoor ervaren wat er allemaal in jou leeft is een wonder op zich. Daarom is voelen wat je voelt oké. Of het waar is wat je denkt waar te nemen, dat is een tweede 🙂 Ook interessant om jezelf af te vragen wat gevoeligheid nu eigenlijk betekent.
Waarheid is blijvend
De voorkeur die je hebt is menselijk en gekleurd. Dit kan verschillen van moment tot moment. Waarheid is blijvend en altijd gelijk. Het verandert niet, maar is altijd hetzelfde. Zet je bril soms eens af, die persoonlijke en zoom uit. Kijk vanuit Weten en vindt rust in acceptatie van wat IS. Zo wordt gevoeligheid een kracht om te ervaren. Hoe mooi is dat!
Liefs,
Paula
PS. Op instagram deel ik dagelijkse inspiratie